БОМИГАН КЪМПАНИ ООД
 БОМИГАН КЪМПАНИ ООД
ВСИЧКО ЗА НУЖДИТЕ НА ПИВОВАРНАТА ИНДУСТРИЯ
ЗА КОМПАНИЯТА

БОМИГАН КЪМПАНИ ООД е основана през 1990 година и е една от водещите компании в пивоварния бранш в България.  

Основната търговска дейност на компанията е снабдяване на пивоварните с високо- качествени суровини, машини, съоръжения и др., както и предлагане на почистващи и дезинфекционни препарати за питейната и хранително-вкусова индустрия.

Наред с това компанията извършва и търговско-посредническа дейност, консултантски услуги, свързани с извършване на изследвания и анализи в областта на пивоварната индустрия и активно посредничи в извършването на научно-изследователска дейност.

БОМИГАН КЪМПАНИ ООД  е член на Съюза на пивоварите в РБългария и на Института за анализи и обучение за пивовари (VLB) в Берлин, Германия. Тя работи съвместно с Института по пивоварство Weihenstephan в гр.Фрайзинг, Германия.

Kомпанията е официален представител за България на водещи фирми от Германия, Австрия, Хърватия и други европейски държави.

БОМИГАН КЪМПАНИ ООД взе участие съвместно с  Института VLB - Берлин  в разработването и развитието на проект на пивоварна „Болярка ВТ” AД, свързан с производството и предлагането на българския пазар на „Болярка Вайс”, първата по рода  си пшенична бира в България.